Stress is een verslaving. Kantoren zitten vol met managers en werknemers die steeds weer snakken naar hun dagelijkse shot presteren en ‘belangrijk’ doen. Tot ze instorten en noodgedwongen moeten uitzoeken waar het écht om draait.

Want die dag komt. Dat moment waarop de vermoeidheid en de nutteloosheid van alsmaar doorakkeren als een klamme deken over je heen gelegd wordt. Ik weet waarover ik het heb, want ik lag zelf heel lang onder die deken. Inmiddels gelukkig al heel lang niet meer. En dat is precies waarom ik op dit punt in mijn leven gekomen ben.

Hoe innerlijke rust voelt

Wat ik wil, is dat iedereen zich herinnert hoe innerlijke rust voelt. Dwars door al het dagelijkse socialmediakantoorstresspresteren-gedoe heen. Dwars door alle tijdsdruk, door al het moeten en door alle chaos heen. Ik ben ervan overtuigd dat het de wereld een stuk mooier zou maken.

Nog harder werken

Jammer genoeg kunnen heel veel mensen zich niet meer herinneren hoe die rust voelt. Ze laten zich helemaal opslokken door hun dagelijkse bezigheden, oppervlakkige behoeften en het proberen te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Sterker nog: het voelt alsof dát de standaard is. Alsof dát is hoe het leven nu eenmaal is.

verslaafd aan stressKantoren zitten vol met managers en werknemers die denken dat ze goed bezig zijn door nóg langer na te denken, door nóg langer door te werken en door nóg wat meer te vergaderen. De werkdruk, de stress en het interne lawaai is hun verslaving.

Kleine mensenbreintjes

Maar dat is een illusie. De basis van alles is een oorverdovende stilte. Een stilte met zó veel kracht, mogelijkheden en visie dat wij het ons met onze kleine mensenbreintjes onmogelijk kunnen voorstellen. Het goede nieuws is dat het wél voelbaar is. Je kunt het voelen als een onderliggende stroom van rust die altijd en overal aanwezig is.

Het is die stroom waaruit jouw inspiratie vandaan komt, je energie, je motivatie en je creativiteit. Ook voel je op deze plek een eindeloos gevoel van intense rust. Het is die plek waar je heen kunt gaan als je knettergek wordt van de hoge werkdruk, van je mailbox die overstroomt of je veel te lange to-do-lijst. Zodra je weet hoe je op dit plek van eindeloze rust kunt intunen, dan voel je dat dát de plek is waar je het moet zoeken.

Creëren vanuit kalmte

Dan herínner je je weer dat dat is wie je echt bent. Die stilte, die kracht en die rust die zitten ook in jou verscholen. En het mooie is dat je vanuit die kalme kracht zo veel meer kunt creëren en bereiken dan vanuit een voortdurende staat van onrust, stress en gejaagdheid.

De vraag is alleen of je ‘m op dit moment nog kunt vinden, die stilte in jezelf. Weet jij hoe je bij dat punt van eindeloze rust komt? En weet je ook hoe je ‘m zó kunt inzetten, dat je er elke dag de vruchten van kunt plukken? Het is zo waardevol om dat voor jezelf uit te zoeken.

Bereik je doelen makkelijker

Want als dat je lukt, als jij jouw innerlijke rust terugvindt, dan bereik je jouw doelen zoveel makkelijker. Je hebt meer energie. Samenwerken gaat beter. Deadlines drukken niet meer zo zwaar op je. En het gezeur van collega’s klinkt minder hard. Omdat jij ondertussen luistert naar de stilte in jezelf.

Rust op kantoor

Wil jij ook je innerlijke rust terugvinden? Of wil je dat je medewerkers vanuit rust gaan werken, zodat ze minder vaak gestrest thuis zitten? Ik help je er graag bij. Stuur me een berichtje of een e-mail: hallo@studiosterrenstof.nl.

_

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *