In de Magic Song van De Magische School vertellen kinderen die zijn gevlucht hun verhaal. De song gaat over liefde, papa en mama, broers en zussen, familie. Over vriendschap. Samen spelen, samen delen. Over de landen waar zij vandaan komen. Over oorlog, corona. Over dromen van vrijheid. Dromen om dokter te worden. Over ‘klein’ zijn, maar jezelf ‘groots’ voelen. En over doen waar je blij van wordt: “My hobby is creating things. That is what I want. I want to rap and sing.”

Luister naar de verhalen van deze magische kunstenaars. Ook al begrijp je hun woorden niet, elk verhaal is even schitterend, hoe confronterend ook.

Magic Song – De Magische School
Crisis Noodopvang Landgoed Velder Liempde
Produced by: Jelle Verse
Powered by: Studio Sterrenstof
03-01-2023

“Ik ben juf Maartje van de Magic School. Het is daar top, dat is wat ik bedoel. Samen spelen, leren en rappen dat is tof. Met de kids, Jelle Verse, Qrabbl en Sterrenstof.”

Kind zijn
Sinds november 2022 geef ik les aan kinderen die zijn gevlucht en momenteel verblijven op de Crisis Noodopvang op Landgoed Velder in Liempde (CNO Velder). Speelleercentrum De Oversteek in Liempde en Yvonne van As, coördinator onderwijs CNO Velder, organiseren dit basisonderwijs vol bevlogenheid. Op de vraag wat de naam van onze school is, bedachten de kinderen zelf de geweldige naam ‘De Magische School’. Ondanks de moeilijke en verdrietige situatie waarin deze kinderen verkeren, is er ook ruimte voor magie. De manier waarop ik magie in onze school probeer te brengen, is door de kinderen kind te laten zijn. Dat doe ik door de kinderen hun verhalen te laten produceren. Elk kind op zijn eigen, unieke creatieve manier. Dat is top. Dat is wat ik bedoel. Dat is Studio Sterrenstof.

Rappen met Jelle Verse
Zo gaf ik De Magische School begin dit jaar een cursus rappen cadeau. Studio Sterrenstof sponsorde de komst van Rapper Jelle Verse, die via Qrabbl werd geboekt. Qrabbl is een onderwijsplatform waarop creatieve ZZP’ers worden gekoppeld aan het basisonderwijs. Ik ben daar zelf als ZZP’er ook aangesloten. Toen ik Jelle’s liedje ‘Buurthuis’ hoorde, was ik meteen verkocht. Jelle bezorgde de kinderen een onvergetelijke muzikale ochtend. Hij hielp de kinderen op weg met het schrijven van een eigen rap en zorgde voor een ontspannen sfeer. Hierdoor konden de kinderen schitteren achter de microfoon. Ze hadden plezier en luisterden aandachtig naar elkaar. Waren soms onzeker, maar hielpen elkaar. Jelle bekroonde het werk van elke rapper met een gouden plaat. Als eindspektakel produceerde hij de Magic Song. Je had die gelukkige koppies moeten zien toen we de Magic Song voor het eerst hoorden. Magisch gewoon! Jelle, nogmaals dank daarvoor!

Het verdere verhaal
In april 2022 richtte ik Studio Sterrenstof op. Eén van mijn toekomstdromen was een project met kinderen in het buitenland. Maar waarom naar het buitenland gaan, als het buitenland naar ons komt? Ik ben dankbaar dat ik wat magie heb mogen brengen in het leven van de prachtige kinderen op Landgoed Velder. Maar eerlijk is eerlijk, ik maak me zorgen over het onzekere verloop van hun verdere verhaal. Vooralsnog sluit CNO Velder half februari. De kinderen worden dan naar een volgende Crisis Noodopvang verplaatst. Voor sommigen is dat al de vierde locatie. Zoals voor Seda, één van mijn leerlingen op De Magische School. Zij vertelt haar verhaal over de Crisis Noodopvang in het Jeugdjournaal van 12-12-2022. Vervolgens was Seda, samen met haar vriendinnen, te zien bij Even tot Hier van 17-12-2022 (kijk bij 17.15min en 44.00min).

Lieve kinderen, blijf jullie verhalen vertellen en blijf vooral dromen! Dankjulliewel voor deze Magic Song.
Alle liefs, juf Maartje

Bekijk meer verhalen van kinderen in het online atelier van Studio Sterrenstof.

16 reacties

 1. Mooi initiatief Maartje! Trots op jou!

 2. Wauw Maartje! Wat een mooie song is dit geworden. Daar mag je samen met de kinderen heel trots op zijn! En prachtig hoe jij jouw passie volgt met studio sterrenstof.

 3. Lieve Maartje!
  Wat een prachtige song!!! Wat fijn dat jij nu helemaal doet waar je blij van wordt! Zo trots op jou❤️

 4. Harrie en Eddy

  Wat geweldig Maartje. Wat zullen die kinderen blij zijn met jou als juf. Wat fijn dat jouw droom is uitgekomen door zoveel kinderen een geluksmoment te geven. Wij zijn erg trots op jou.

 5. Sophie Verhoeven

  Raak! Wat een prachtig initiatief Maartje. Terwijl ik het terugluister zie ik die blije geconcentreerde snoetjes weer voor me, van toen ze het aan het inzingen waren.
  Ik hoop dat je nog heel lang zulke positieve herinneringen zal gaan maken met kinderen!

 6. Maartje van Lieshout

  Wauw Maart!! Prachtig. Op naar veel meer sterrenstof!

 7. Ontroerend om te zien hoe de kinderen samen naar het lied geluisterd hebben. De reacties en de lachende gezichtjes.
  Het is hun song…. met hoop en plannen voor de toekomst.
  Dankjewel, Maartje. Jij zorgt voor lichtpuntjes.

 8. Wat een prachtige ervaring uit een liefdevol en vrolijk hart, Maartje en Jelle. Rakend lied.

 9. Wat is het eindresultaat mooi geworden! En wat heb ik de kinderen zien genieten tijdens het maken van het lied. Prachtig ❤️

 10. Ontroerd om de stemmen van de kinderen te horen! Zo kwetsbaar en zo stoer tegelijk! Studio Sterrenstof, Maartje! Je hebt deze kids een blijvende herinnering gegeven. Fantastisch!

 11. Wat geweldig!!! Ik weet zeker dat jullie momenten gecreëerd hebben die de kinderen nooit meer zullen vergeten en hoe belangrijk is dit. Nogmaals geweldig

 12. Fons en hannie

  Ja maartje wat ik zo mooi vindt dat je er bent voor deze kinderen , je kunt hun zorg niet weg nemen, maar je laat de kinderen op deze manier hun gevoelens even te uiten .wat o zo belangrijk is, een pluimpje voor onze lieve buurvrouw

 13. Wat een prachtig initiatief!
  Jullie hebben ongetwijfeld een lach op de gezichtjes getoverd. Wat is het goed dat kinderen op deze manier gehoord worden!
  Studio Sterrenstof mag trots zijn en de kinderen ook!

 14. Maartje, mooi hoe je dit allemaal doet en de kinderen een fijne tijd bezorgd. Dit vergeten ze nooit meer.

 15. Geweldig initiatief om deze kinderen hun verhaal te laten vertellen en om zich gehoord te voelen. Alle verschillende stemmen maken het een bijzonder, magisch geheel. Deze bijzondere ervaring om een gouden plaat te maken pakt niemand hen meer af, ongeacht het verloop van hun verdere verhaal.

 16. Super initiatief dat Sterrenstof dit sponsorde. Weer een paar blije gezichten en een mooi (rap) verhaal geschreven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *