Programma

Uniek lesprogramma

Studio Sterrenstof produceert samen met kinderen schitterende verhalen via een uniek lesprogramma. Ieder kind doet dat op zijn eigen unieke, creatieve manier. Het doel is een bijdrage te leveren aan de sociaal-emotionele en creatieve ontwikkeling van het kind. In het specifiek: vergroten van zelfbesef, zelfwaardering en zelfvertrouwen, vrijheid om jezelf te zijn en te laten zien en verbinden met jezelf en de wereld om je heen.

ALLES IS STERRENSTOF
Om kinderen te helpen hun verhalen te vertellen, heeft Studio Sterrenstof het lesprogramma ‘Alles is Sterrenstof’ ontwikkeld. Tijdens dit programma staan de volgende vier (levens)lessen centraal: Vandaag is de belangrijkste dag van je leven, Alles is sterrenstof, Alles van jou mag er zijn, Ik zie mij en ik zie jou.

PROGRAMMA OP MAAT
Studio Sterrenstof kan een dag een klas op een basisschool overnemen. Maar ook één of meerdere kinderen op school, in een ziekenhuis of kliniek begeleiden. Studio Sterrenstof kan een workshop geven op een BSO, maar ook op een (sport)club. Het totale lesprogramma duurt circa 5 uur. Het programma kan worden ingekort of over meerdere dagen worden verspreid.

VERVOLGPROGRAMMA’S
Studio Sterrenstof werkt momenteel aan twee vervolgprogramma’s. In het programma
‘Op reis naar mijn ruimte’ staat GROOTS denken centraal. ‘Wij zijn er voor de wereld’ is een programma dat ingaat op hoe iedereen kan bijdragen aan een mooiere wereld. Elk lesprogramma wordt uitgevoerd op basis van de STER-methode.